fbpx
полезно

Водно дермабразио

Водното дермабразио е съвременен неинвазивен метод за почистване и освежаване на кожата на лицето, щадяща алтернатива на популярната класическа екстракция. Процедурата е приятна, а резултатът – повече от впечатляващ. Успешно съчетава пилинг, екстракция и ексфолиране за ускоряване на естествения цикъл за клетъчна регенерация, масаж за стимулация на производството на колаген и еластин, хидратация и антибактериална защита чрез използваните биоразтвори. Кожата остава чиста и сияйна!

Водното дермабразио комбинира воден поток и вакуумен режим за контролирано премахване на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата. Въздействието се подсилва със специални недразнещи кожата козметични разтвори на био основа, без парабени, с доказано качество. Процедурата не само отстранява мъртвите клетки, токсините и замърсяването по повърхността на кожата, но и ефективно почиства порите в дълбочина. Комедоните се изсмукват и видимо намаляват, порите се затварят, фините линии се заглаждат, сухата кожа и отпуснатите зони се хидратират и стягат. Сама по себе си процедурата е своеобразна комбинация от механичен и биопилинг.   

Терапията има благотворен ефект върху кожата на лицето, въздействайки й по няколко начина.

Ексфолиация. С помощта на специална дюза кожата се ексфолира, премахва се повърхностния слой от мъртви клетки, епидермисът се обновява, подобрява се лимфния дренаж, кръвообращението и микроциркулацията, кожата се тонизира. 

Щадящ пилинг. За разлика от традиционните механични или химични пилинги, водното дермабразио щади кожата, не я травмира. Отново чрез дюза, завихряща вода и вакуум на принципа на торнадото, върху кожата се нанася почистващия разтвор и веднага се изсмуква. По този начин разтворът не престоява прекалено дълго върху кожата, ликвидирайки риска от нежеланото й увреждане. Възстановителен период след процедурата не е необходим.

Екстракция. Почистването на органичните замърсявания от порите се постига с помощта на вакуум и специален серум с противовъзпалително и антибактериално въздействие. Кожата е почистена и освежена без болезненото изстискване на комедоните.

Хидратация. Процедурата завършва с въвеждане на хидратиращ комплекс с хиалуронова киселина, витамини и антиоксиданти.

 Масаж. Извършвайки процедурата върху лицето се постига и своеобразен масаж на лицевите мускули – отпуснатите се тонизират, а стегнатите се отпускат, придавайки на лицето младежки вид. 

Защита. Стимулирайки кръвообращението, микроциркулацията и клетъчната регенерация даваме шанс на кожата за по-добра естествена защита от бъдещи замърсявания.

Водното дермабразио е незаменима процедура в редовната грижа за хигиената на кожата на лицето. Може да се прилага често, тъй като е щадяща – през цялото време кожата е в естествената си влажна среда благодарение на биоразтворите, чрез които се въздейства. Почистването с вакуум е безболезнено, в същото време ефективно в дълбочина. След процедурата и най-чувствителната кожа е спокойна, без зачервявания или раздразнения. Резултатите са видими веднага и дълготрайни.

                Водното дермабразио е подходящо при:

 •                 – акнеична кожа,
 •                 – неравна и мазна кожа с разширени и замърсени пори,
 •                 – суха, раздразнена, лющеща се кожа, повяхнал тен,
 •                 – дехидратирана и отпусната кожа,
 •                 – наличие на фини бръчки,
 •                 – склонност към пигментация,
 •                 – розацея и купероза.  

                Може да се прилага целогодишно.

                Резултатите са незабавни:

 •                 – кожата е тонизирана и загладена, 
 •                 – порите са стегнати,
 • – тенът е изравнен и просветлен, 
 •                 – хидратацията на кожата и подобрена,
 •                 – фините линии и бръчки са видимо редуцирани,
 • – стимулиране производството на колаген и еластин.