fbpx
полезно

лазерна епилация

Професионалната лазерна епилация е най-съвременния, ефективен и дълготраен метод за премахване на нежелано окосмяване по тялото и лицето. Проведена с високотехнологична апаратура и квалифициран персонал, процедурата е напълно безопасна и безболезнена.

Какъв е лазерът?
Използва се диоден лазер с внедрена японска технология за интегрирана система със супер мощни лазерни вълни и доказал своята ефективност на световно ниво. Апаратът притежава FDA сертификат за безопасност на работа, а персоналът е сертифициран за работа с него. Процедурите с диоден лазер са подходящи за всеки тип кожа, всеки вид косми, през всеки сезон (може да работи и върху кожа с тен).

Как работи?
Лазерният импулс се привлича от меланина, тъмния пигмент в косъма. Чрез косъма енергията се доставя до космения фоликул, където светлинната енергия се преобразува в топлинна. Чрез т.нар. процес „селективна фототермолиза“ се унищожава луковицата на косъма, а в същото време се щади кожата. С една процедура се унищожават космите, които са във фаза на активен растеж. Поради цикличния растеж на космите, пълноценното и трайно обезкосмяване се постига чрез провеждане на курс от няколко процедури. Броят им зависи от индивидуалните особености на кожата и косъма, както и от зоната на третиране. Космите се премахват след средно 6-8 процедури. След провеждане на пълния курс на обезкосмяване се препоръчва поддържаща терапия един път годишно.

Болезнено ли е?
Процедурите на практика са безболезнени. От една страна, апаратът е снабден с охлаждаща глава, която въвежда кожата в състояние на анестезия. Благодарение на силната мощност на лъчението, голямата енергийна плътност се предава чрез много къси времеви импулси. Поради въздействието на силната охладителна система на накрайника, тези импулси не могат да се регистрират като болка от нервната система на човек. От друга страна, специалистите ни се грижат за правилните настройки на лазера, така че да се осигури комфорт на клиента, дори и когато се работи върху чувствителни зони. Усещането е за „леко боцкане“, представляващо унищожаването на космения фоликул.

Дълготрайно ли е?
Трайността на ефекта след провеждане на пълен курс на обезкосмяване се изчислява с години. Поради сравнително кратката история на този метод, като срок на дълготрайност обикновено се цитират 15 години. От научна гледна точка ефектът би следвало да бъде за цял живот.

Бонуси?
Освен че премахва нежеланото окосмяване за години напред, лазерната епилация носи и допълнителни бонуси:
• отстранява завинаги врасналите косми;
• стяга порите;
• избелва кожата, премахва пигментация и изравнява тена;
• подмладява кожата, прави я мека и нежна;
• засилва метаболизма;
• изхвърля токсините.

Не на последно място, погледнато в дългосрочен план, професионалната лазерната епилация е най-изгодна в сравнение с други козметични методи на обезкосмяване.