fbpx

Реджуванс

КАДИФЕ

Реджуванс

Естествен лифтинг на лицето

Реджуванс е ефективен метод за естествен лифтинг на лицето. В превод “реджуванс” означава “подмладяване”. Представлява изцяло мануална методика за лицева терапия, която се основава на физиологичните принципи на функциониране на тялото и по естествен начин стимулира структурите на лицето да възвърнат своята жизненост и младежки вид. Препоръчва се за хора, които предпочитат да избегнат рисковете на оперативния лифтинг или поставяне на пластични филъри.

Реджуванс е холистична техника, която включва и елементи на акупунктура, китайски масаж и лимфодренажен масаж. Основава се на освобождаване на съединителната тъкан и мускулните блокажа на лицето, генерирани от мускулни контракции, свързани с лицевите изражения на всеки човек. Непосредственият ефект от терапията е оживено, повдигнато лице, с младежко изражение. В същото време се осигурява и пълна релаксация на цялото тяло и позитивно въздействие върху духа.

Техниката Реджуванс използва деликатни, но ефективни масажни движения. В терапията не се прилагат допълнителни козметични средства или въздействия като крем, серум, ток. Чрез специфични движения се обработват последователно всички тъкани на лицето – повърхностни и дълбоки: кожа, съединителна тъкан и мускули. По този начин се възстановява нормалния поток на хранителните вещества, освобождават се срастванията, възвръща се еластичността на кожата и добрия тонус на мускулите.

Пълната терапия включва комплекс от 6 сеанса, в които последователно се обработват всички структури по лицето, скалпа, врата, шията, деколтето и раменете. Приложима е при жени и мъже. Сеансите се прилагат през 2-3 дни. Подобряването на състоянието е постепенно, с нарастващ ефект. Поддържащите процедури след завършването на терапията се препоръчват за укрепване на постигнатите резултати и забавяне на процесите на стареене, а честотата им зависи от индивидуалното състояние.

ТЕРАПИЯЦена
РЕДЖУВАНС терапия – 6 СЕАНСА360.00
поддържаща РЕЖДУВАНС процедура65.00

Видимите ефекти от терапията Реджуванс са многобройни:

 • подобрява се качеството на кожата на лицето – лимфната система се стимулира, токсините се изхвърлят, подобрява се хидратацията и кръвообращението,
 • положително се повлияват несъвършенствата на кожата – разширени пори, неравности, омазняване,
 • фините бръчки се заличават, а по-дълбоките се смекчават,
 • тъмните сенки и подпухналост около очите намаляват,
 • стимулира се производството на колаген, контурите на лицето и шията видимо се стягат,
 • тонизира се лицевата мускулатура и се постига естествен лифтинг ефект.

Често наричат Реджуванс “терапия за тяло чрез лицето”. Освен на физическо ниво, техниката въздейства и върху духа и тялото, носейки допълнителни ползи за здравето: 

 • положително се повлияват хроничното главоболие и мигрена,
 • сънят се подобрява и става пълноценен,
 • подобрява се дишането,
 • постига се дълбока физическа и ментална релаксация,
 • релаксира се нервната система,  
 • избистря се яснотата на ума, подобрява се общото настроение и светоглед.

Лицето е огледало на душата. Всеки от нас е “белязан” от изражението на лицето си, отразяващо промените в емоционалния ни свят. Всяка мисъл или усещане повлиява върху активността на мозъка и нервната система. Всички наши чувства – и най-вече грижите, страховете, разочарованията ни – несъзнателно се отпечатват трайно на лицето ни чрез мимическите мускули под формата на линии и бръчки. Насложени във времето, лицевите изражения се фиксират и застиват в траен отпечатък. Дори и самото потискане на чувствата води до промени в изражението ни. Пример за това е “маската” на постоянната усмивка, чрез която се опитваме да покажем външно, че всичко е наред. Някои хора имат постоянно изражение на лицето, други – две или три такива. Възможно е едно лицево изражение, например на стрес, да се поддържа десетки години наред. Тези застинали изражения влияят върху здравословното функциониране на мускулите и съединителна тъкан под кожата.

Интересно е, че за да се усмихнем, ползваме само два мускула на лицето, а в изразяването на негативни чувства се включват множество мускули, които издърпват кожата и формират бръчки.  Единствено децата имат изгладени, отворени и естествено красиви лица. С израстването по лицето се появяват линиите, отразяващи доминиращото житейско настроение – чувство на умора, неудовлетвореност, разочарование, тъга и други. Рядко виждаме хора с истински щастливи лица.

Чрез техниката за подмладяване на лицето Реджуванс се елиминира напрежението, породено от негативни емоции и се спомага за възстановяването му до състояние на благоденствие. Облекчава напрежението в мускулите на лицето, врата и раменете. Структурите на лицето се отпускат, възвръща се тяхната естествена гъвкавост и еластичност. Максимално се възстановява симетрията на чертите, отговорна за индивидуалната красота на всеки. Като своеобразна йога за лицето Реджуванс отнема следите от натрупано и излишно напрежение на лицевите мускули. Блокажите, стегнатите зони и срастванията между тъканите и костите се освобождават, мускулите се тонизират. Отделяме се от хроничната форма на мускулно напрежение, изражението – а с това и цялото лице – видимо се подмладява и оживява.

Прилагането на терапията Реждуванс  е противопоказна в случай на бременност, наличие на кожни заболявания, захарен диабет, психологически заболявания, епилепсия, провеждане на активна химиотерапия, наличие на пластични операции на лицето или скорошно прилагане на ботокс или хиалуронова киселина.