fbpx

BioMicroNeedling

КАДИФЕ

БИО МИКРОНИДЛИНГ

ЕСТЕСТВЕНА ЕСТЕТИЧНА ГРИЖА

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕРАПИЯТА?

Микронидлингът е нехирургична, апаратна процедура, ориентирана за справяне с естетични проблеми и възрастовите изменения на кожата. Под формата на механична микроперфорация – многобройни убождания – на кожата се нанася премерена травма. Целта е да се “отключи” верига естествени регенериращи реакции на клетъчно ниво в процеса на възстановяване на кожата, водещи до желания ефект – провокиране на естествената й способност да се обновява и възстановява чрез синтез на здрави колагенови и еластинови влакна и засилване на потока от растежни фактори. Вертикалните микроканали, оставени от убожданията, се използват като проводник на активните съставки да достигнат до предназначението си в дълбоките слоеве на кожата. 

 БИО МИКРОНИДЛИНГЪТ преследва подобна цел – нанасяне на контролирана травма, отваряне на микроканали, въвеждане на таргетиран серум – но залагат на естествен, природен материал. Вместо апликатор с метални микроигли, използван в стандартния микронидлинг, се използват т.нар. “спикули” на сладководната гъба Spongilla. Те представляват миниатюрни иглички, изградени от силиций и твърд протеин, неразтворими в органична среда, пречистени и допълнително полирани. Смесени със серума, те се въвеждат чрез лек масаж в тъканите. За няколко минути успяват да отворят над 3 милиона микроканали, през които серумът прониква в дълбочина.

 Био микронидлингът се счита за по-безопасна терапия в сравнение със стандартния микронидлийнг и с химичния и билков пилинг. Рискът от инфекция е почти изключен. Липсват нежелани странични ефекти заради използването на наистина естествени продукти, несъдържащи киселини. Няма нараняване и кървене на кожата, тъй като иглите са изключително малки и е невъзможно да засегнат кръвоносен съд. Периодът на възстановяване е значително по-бърз. Не съществува необходимост от съобразяване с годишното време. Методът е доказал и по-висока ефективност чрез възможността да се отворят стократно повече микроканали, спомагащи въвеждането и усвояването на активните съставки на целевия серум, и естествената циркулация на био микроиглите в повърхностните тъкани.   

Силициевите био микроигли достигат до базалния слой на кожата, където активират клетъчната регенерация, стимулират естествените оздравителни процеси и производството на колаген и еластин, подобряват усвояването на хранителни вещества, ускорява се естествената ексфолиация на епидермисния слой и се увеличава плътността на епидермиса. Процесите се развиват последователно в рамките на 5-7 дни – активизиране на базалния слой, стимулиране на колагеногенезата, възстановяване на епидермиса, метаболитно обновяване и поява на свежа, сияна кожа.

EФЕКТИВНОСТ НА ТЕРАПИЯТА

– анти ейдж – редуцира фините линии, подобрява еластичността на кожата, лифтинг ефект;

– регенерация и подмладяване чрез стимулиране на колагеногенезата;

– възстановява естествения цвят – изсветлява и изравнява пигментацията, резултат от слънчево увреждание или хормонално състояние;

– регулира водния баланс и себумоотделянето;

– редуцира големината на порите и контролира комедонообразуването;

– подобрява устойчивостта на кожната бариера;

– успешно се справя с акне и белези от акне;

– елиминира токсините и отстранява вредните радикали.

СТЪПКИ НА ТЕРАПИЯТА:

– демакиаж и  почистване на лицето;

– въвеждане на био микроиглите с целевия серум чрез мануален масаж на третираната зона;

– възстановяваща маска с успокояващ ефект;

– нанасяне на хидратиращ продукт;

– фотон-динамична терапия за засилване на метаболизма, укрепване на естествената клетъчна регенерация и стимулация на синтеза на колаген и еластин във фибробластите;

– криотерапия – за успокояване на кожата и премахване на подпухналостта.

ТЕРАПИЯЕдинична процедураПакет 4 процедури
           БИО МИКРОНИДЛИНГ      159.00  475.00

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА: 105 лв.

Продължителност: около 50 минути.

Подходяща за млада и зряла кожа, както и за чувствителна кожа. Може да се прилага по всяко време на годината при нанасяне на слънчева защита. Въвеждането на активните съставки е съпроводено с известен дискомфорт.

Възстановителен период – 1-2 дни за визуално и 4-5 дни за реално възстановяване.

Препоръчва се осъществяването на курс от няколко поредни терапии, извършени през 7-10 дневен интервал от време, необходим за пълното възстановяване на кожата от предходната терапия. 1-2 терапии са ефективни при кожни състояния на акне или склонна към акне кожа. 3-4 терапии се препоръчват при необходимост от укрепване на кожата, редуциране на белези, бръчки и пори, а при необходимост и повече – няма ограничение в броя на терапиите.

Не се препоръчва при хора със сърдечно-съдови или автоимунни заболявания, при нарушена цялост на кожата, при прилагане на киселинни продукти през последните 15 дни, при прилагане на лазерен рисърфисинг, химичен пилинг, иглена мезотерапия, ботокс или хиалуронови филъри през последните 30 дни. При съмнения за наличие на алергичност към продукта се препоръчва предварителен тест.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА СЛЕД ТЕРАПИЯТА:

– почистване на третираната зона само с пречистена вода през първите 2-3 дни;

– засилено използване на нежни хидратиращи и подхранващи козметични продукти;

– редовно нанасяне на слънчева защита, независимо от сезона;

– не се препоръчва използването на сапун, ексфолиращи или изтъркващи продукти, мокри или хартиени кърпи; 

– използването на грим в периода на възстановяване на кожата (минимум 5 дни) е противопоказен;

– при сърбеж, по време на пилинг ефекта да не се докосва зоната, може единствено да се овлажнява.

Точни препоръки за грижата за кожата на лицето ще получите при предварителната консултация.