fbpx

HIFU

КАДИФЕ

HIFU

НЕОПЕРАТИВЕН ЛИФТИНГ с УЛТРАЗВУК

HIFU (хайфу) е най-съвременната технология за лифтинг и стягане на кожата на лицето. Представлява иновативен неинвазивен дерматологичен метод за лифтинг на отпусната кожа на лицето, шията и деколтето, използващ високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU – high intensity focused ultrasound). По неоперативен начин, чрез стимулиране на колагенообразуването и уплътняване на съществуващите колагенови нишки в организма се постига редуциране на бръчките, подобряване на еластичността на кожата, повдигане на лицевия контур. Терапията е безопасна, без време за възстановяване и с минимален дискомфорт по време на провеждането.

Подходяща за третиране е кожа в състояние на леко до умерено отпускане.

HIFU – НЕОПЕРАТИВЕН ЛИФТИНГ с УЛТРАЗВУКПРОМО ЦЕНАСТАНДАРТНА ЦЕНА
ГОРЕН ОВАЛ на лицето (чело, околоочна зона, скули)79 лв99 лв
ДОЛЕН ОВАЛ на лицето (бузи, назолабиални и марионетни гънки, околоустен контур, брадичка, двойна брадичка)79 лв99 лв
ЦЯЛОСТНА ШИЯ (двойна брадичка, шия)79 лв99 лв
ДЕКОЛТЕ79 лв99 лв
ЦЯЛО ЛИЦЕ (горен и долен овал)99 лв139 лв
ЦЯЛО ЛИЦЕ И ШИЯ149 лв199 лв
ШИЯ И ДЕКОЛТЕ129 лв169 лв
ЦЯЛО ЛИЦЕ, ШИЯ И ДЕКОТЕ199 лв279 лв

 Продължителност: в зависимост от обработваната зона – 30-60 минути.

При провеждане на HIFU-терапия се препоръчва:

– интензивна хидратация на третираната зона;

– използване на слънцезащитен крем около месец след процедурата;

– да не се полага тежък грим следващите дни,

– да не се загрява зоната в деня на процедурата (гореща вода),

– да не се прави масаж и да не се ползва сауна в рамките на седмица след процедурата.

Противопоказания за прилагане на HIFU:

– бременност и кърмене;

– наличие на онкологични или ендокринни заболявания (препоръчва се лекарска консултация преди процедурата);

– наличие на метални импланти или пейсмейкър;

– провеждане на химичен пилинг 4 седмици или микродермабразио 2 седмици преди процедурата;

– наличие на открити рани, инфекции и тежки форми на акне в зоната на третиране; – наличие на зона, третирана с ботулинов токсин.

Схемата на прилагане на процедурите и продължителността на ефекта зависят от състоянието на тъканите и възрастта, както и от индивидуалния отговор на организма. За дълготрайни резултати се препоръчва курс от няколко (2-4) поредни HIFU процедури, проведени през 2-4 седмици. Въпреки наличието на свежо синтезиран колаген месеци и дори години след терапията, естествените процеси на стареене на кожата продължават. След приключване на курса се провеждат поддържащи процедури за забавяне на тези процеси. Тяхната схема е строго индивидуална – в идеалния случай – веднъж на 9-12 месеца. В някои случаи, в зависимост от тежестта на отпускане на кожата и биологичната реакция на организма в посока производство на колаген, коригиращи процедури може да се приложат и по-често, на 3-4 месеца.

Веднага след процедурата се усеща промяна в тонуса на кожата. Резултатите от лифтинга са видими след месец. Разгръщането на цялостния ефект е на третия месец след процедурата – необходимото време за образуване на нов колагенов матрикс – и зависи от индивидуалните възможности на организма за обновяване на колагена в кожата.

В зависимост от третираната зона и толерантността на болка, по време на процедурата може да се усети известен дискомфорт. След процедурата не се налага изолиране от социалния живот – няма възстановителен период и специални грижи за третираната зона. Страничните ефекти са сведени до минимум. Възможно е няколко дни след провеждането на терапията да се наблюдава различна степен на детоксикация на метаболизма – повишена чувствителност, лек оток, зачервяване, сърбеж. Това са естествени, временни реакции и отшумяват по естествен начин бързо. Процедурата може да се прилага целогодишно.

В сравнение с популярните досега технологии, HIFU работи дълбоко в дермата и под нея, достигайки до т.нар. SMAS (повърхностен мускулен апоневротичен) слой, доскоро недостъпен с други технологии. SMAS-слоят представлява решетка, изградена от колагенови и еластинови влакна, която поддържа меките тъкани на лицето. Разположен е между подкожната мастна тъкан и мускулите. С напредването на възрастта колагенът в организма намалява, SMAS-слоят губи своята еластичност, позволявайки на кожата да се отпусне. Ултразвуковата енергия прониква дълбоко в кожата и предизвиква целенасочено загряване, водещо до коагулация на белтъците. По този начин колагеновите и еластиновите влакна се свиват, стават по-къси и плътни, придърпвайки със себе си и тъканите, които поддържат – постига се дългосрочен лифтинг ефект. Въздействието е директно върху дълбоките структури, без да се засяга повърхностния слой на кожата. С една терапия се третират няколко проблема – отпусната кожа, фини бръчки, излишни мазнини, загуба на еластичност и преждевременно стареене.

HIFU технологията, в сравнение с прилагането на ботокс и филъри, е с по-естествен и дълготраен ефект. Неинвазивна е, въздейства директно върху вече съществуващите в организма колагенови влакна, за разлика от въвеждането на чужди за тялото вещества като ботокс и филъри.

Нефокусираният ултразвук няма биологичен ефект върху тъканите на човешкото тяло. Подобно на слънчеви лъчи, преминаващи през лупа, ултразвуковите вълни може да се насочат към много малък участък. Фокусираната по този начин енергия има термичен ефект, водещ до загряване на различна дълбочина в зависимост от използвания накрайник. Тъканите се загряват до около 42℃, предизвиквайки стимулиране на колагеногенезата. При проникване в най-голяма дълбочина до SMAS-слоя загряването достига до 60℃ – уплътняват се мускулните и колагеновите влакна, разтегнати с напредването на възрастта.

Въздействието на различна дълбочина има различен ефект. При дълбочина 4,5 мм се постига лифтинг ефект, като въздейства директно върху SMAS-слоя, стимулира мускулните влакна и повдига контура. При работа на дълбочина 3,0 мм се стимулира регенерацията на колаген и се постига стягане на тъканите. При най-плиткото въздействие, 1,5 мм се подобрява състоянието на бръчките и фините линии, тонуса и текстурата на кожата, свиват се порите.

Постигнатите резултати без хирургична намеса и в сравнение с други методи за подмладяване са забележителни – подобрява се вида и състоянието на кожата, свежестта се възвръща, лицето се подмладява. Методът е ефективен за отпусната кожа, за заглаждане на бръчки, лифтинг на шията и двойната брадичка, за подобряване на структурата, за профилактика срещу признаците на възрастта. Резултатите се дължат на дълбокото и продължително въздействие, активизиращо процесите, отговор-ни за поддържането на дермата и хиподермата.

HIFU технологията като средство с борба с признаците на старостта е одобрена от FDA (Американската академия по храни и лекарства). Може да се прилага целогодишно, върху всеки тип кожа.