лазерна епилациялюбопитнонаучи повече

Как да кажем завинаги “Не” на досадните косми?

Лазерната епилация представлява трайно премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото чрез лазерна технология. Импулсът на лазера се привлича от меланина (пигмента) в косъма, където светлината му се превръща в топлина и унищожава луковицата на косъма. По този начин луковицата повече не може да произведе нов косъм. Ефектът от лазерната епилация е изключително дълготраен – над 10-12 години.

Благодарение на специалната охлаждаща глава, цялата енергия на лъчението се насочва директно към луковицата на косъма и ефективно го унищожава, като в същото време щади кожата. Процедурата е безболезнена – усещането е за “леко боцкане”, представляващо унищожаването на луковицата.

Атакуват се космите, които са във фаза на растеж. Поради цикличния растеж на космите пълноценното и трайно обезкосмяване се гарантира с няколко процедури. Броят необходими процедури зависи от индивидуалните особености на кожата и косъма, както и от зоната на третиране. Космите се премахват след средно 3-6 процедури.

Лазерната епилация с диоден лазер е подходяща за всеки тип кожа и всеки вид косми и може да се извършва в рамките на един път годишно.

Не на последно място, погледнато в дългосрочен план, лазерната епилация е по-евтина в сравнение с други козметични методи на обезкосмяване.

Освен трайното премахване на космите по лицето и тялото, към лазерната епилация има и други “бонуси” – кожата остава подмладена, нежна и гладка, а врасналите косми изчезват.